Szilveszter éjjelén nemcsak elázhatunk, de még zivatarban is lehet részünk

Megosztás

Nem éppen megszokott a tél derekán zivatarban szilveszterezni, de ez a furcsaság állhat elő most. Éppen szilveszter éjszaka érkezik egy front, ami nemcsak esőt, de még villámlást, mennydörgést is hozhat magával.

Szilveszter napja: Napközben naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk, de lesznek olyan országrészek is, ahol fátyolfelhők szűrik majd a napfényt. Napközben csak kevés helyen alakulhat ki átmenetileg szitálás, kisebb eső, de reggel néhol ónos szitálás is előfordulhat. Az esti, késő esti óráktól kezdve északon és északnyugaton már szükség lesz az esernyőkre, majd éjszaka egyre többfelé kell számítani esőre, záporokra, néhol akár villámlás, égzengés sem kizárt.

A déli-délkeleti szél egyre többfelé megélénkül, több helyen erős széllökésekre is számítani kell már a délelőtti óráktól kezdve nagyjából éjfélig. A borongós, szürke tájakon 2-6, máshol 7-13 fokra van kilátás napközben. Szilveszter este, éjjel sem lesz igazán hideg, téli idő, mindenhol fagypont felett alakulhat a hőmérséklet, a szelesebb tájakon még éjfél körül is 6-8 fokot mutathatnak a hőmérők.

2024. első napján egy hidegfront hoz kezdetben többfelé esőt, záporokat, néhol egy-egy zivatar sem kizárt, majd délután már csak keleten, északkeleten eshet. Kelet felé gyorsan távozik a csapadék, estefelé már sehol sem lesz szükség az esernyőkre. Kissé szeles lesz az idő. Hétfő hajnalban 1 és 8 fok közötti minimumokra van kilátás, majd napközben 4 és 12 fok közötti maximumokat mérhetünk – adta hírül az Időkép.

Kapcsolódó cikkek